Tuddal Høyfjellshotell

Første helga etter påske hadde vi satt av til å bli bedre kjent med Tuddal Høyfjellshotell, og ikke minst prøve all den gode maten vi hadde hørt gjetord om. Vi kom opp sent fredag kveld og ble møtt av Einar som hadde laget en deilig, varm skogsoppsuppe til oss. Vi var de eneste gjestene denne kvelden og fikk full oppvartning. Etter middagen utforsket vi hotellet og tok et slag sjakk i peisestua.

Sjakkmester

Lørdagmorgen fikk vi en nydelig frokost med mye hjemmelaga godsaker. Vi spente på oss skia uttafor hotellet og gikk en rundtur rundt vannet. Føre var så som så såpass seint i sesongen, men vi storkoste oss.

Skitur Tuddal

Da tida var inne for å ta fram nista ved en liten bekk var det dags for Mesterdetektiv Jon Kanon til å løse mysteriet om de forsvunnede påskeeggene.  Etter mange forviklinger fant han heldigvis fram til løsningen og påskeeggene ble reddet og fortært.

Påskeeggmysteriet

Da vi omsider kom oss tilbake til hotellet hadde det kommet flere gjester innom. Vi slappet av med Telemarksøl og fikk hilse på Malin, som driver hotellet sammen med Einar, og ikke minst var en revansjelysten Jon klar for en omkamp i sjakk mens vi ventet på at klokka skulle tikke mot middagstid.

Klokka 19 ble middagen servert, og vi fikk hjørnebordet med super utsikt og masse plass for all maten vi skulle teste. Kokkelærlingen Martine skulle snart opp til fagbrev, og hadde stått på kjøkkenet hele dagen og kokkelert. Vi fikk servert litt av hvert til snacks, forrett, tre slag suppe, biff og and, og da desserten kom så var vi helt over oss av alle smakene. Vi var enige om at dette kom til å bli vanskelig å velge!

Meny

Utover kvelden ble vi bedre kjent med de andre gjestene. De var her for å bestige Gaustadtoppen på randonné dagen etterpå. Vi diskuterte alt fra råvareanalyser til skogsforsikring og assuranse, og lærte mye nytt om både det ene og andre i løpet av kvelden.

Før vi la oss tok vi en god prat med Malin og Einar om hvordan vi ønsker å feire bryllupet. Etter mye om og men har vi også endelig bestemt oss for bryllupsdato 5. september.

På søndagen tok vi oss nok en runde rundt i de ulike husa på tunet. Gildehallen, hvor festen skal være, badehuset med stamp og badstu ved bekken, og hyttene og stabbura rundt før vi satte kursen mot Oslo igjen – særdeles fornøyde.

Tuddal

Vi gleder oss å invitere dere til Tuddal – dette blir bra!