Grimsnuten

Nå er vi på plass i Grimo, og klar for etterlengtet ferie etter å ha jobbet i hele sommer. Den annonserte turen over Hardangervidda måtte justeres litt ettersom snøen ikke har smeltet oppå fjellet. I stedet valgte vi å bruke sommerstedet til Jons familie som utgangspunkt for til kortere turer rundt Hardangerfjorden. Det er mange flotte destinasjoner å velge mellom; Stavali, Trolltunga, Dronningsstien samt andre lokale turmål. Jons forlover Knut Inge kom på tirsdagen og sammen bestemte vi oss for en oppvarmingstur til Grimsnuten som ruver 1250 meter over tettstedet Grimo.

image
Månena

Det er nokså bratt terreng og det lå fortsatt en del snø igjen i de øverste partiene, så vi bruke en god stund på å komme oss opp. Pluss at vi måtte stoppe en del underveis for å ta inn den fantastiske utsikten over hele Hardangerfjorden fra Norheimsund til Lofthus, men den nye broa og Kinsarvik som gode blinkskudd, (pluss å hente igjen pusten som bonus)

image
Hardangerbrua
image
Hvitveis (tror vi!)
image
På veien opp måtte vi krysse både bekker…
image
…og fonner.

Mot slutten av Safarikjekspakka begynte vi heldigvis å nærme oss toppen, som dog hadde skyet noe til. Vi møtte litt andre folk på veien som snbefalte å ta raskeste veien ned ved å surfe på snøfonnene nedover, og jeg skal si det gikk unna! Nærmere 4 timer opp, og bare 1 time ned igjen J En liten innspurt da vi nærmet oss bilen med såre knær gjorde at vi akkurat rakk innom nærbutikken før de stengte, og Jon kunne diske opp med hjemmelaga burgere på grillen. Det var deilig for 3 slitne fjellgeiter!

image
På toppen av Grimsnuten!
image
Fornøyd gjeng på tur

Her i Grimo er for øvrig åpent hus denne veka. Det beste kartet finst på Gule sider:

http://kart.gulesider.no/m/9Ev5I?embed=true&center=60.38968720228742,6.64715277875075&zoom=13&layer=map